Semne de carte
Orice cititor știe că un semn de carte nu este doar un obiect ce marchează locul în care s-a oprit cu lectura. Semnul de carte poate fi folosit pentru a menține integritatea cărții, protejând colțurile și marginile acesteia de îndoire sau deteriorare. Un semn de carte poate fi un accesoriu unicat, personalizat, al cititorului. La fel de bine, un semn de carte poate fi un obiect sentimental. Poate fi o mini-fișă de lectură, sau o colecție de citate inspiraționale ce oferă plus valoare pentru cititor.
În concluzie, un semn de carte poate avea multe valențe, depinde doar de cititor să aleagă ce i se potrivește cel mai bine. Noi, la cititoria, ne-am pus creativitatea la contribuție și am creat pentru micii cititori modele inedite de semne de carte ce pot fi descărcate, printate și personalizate, devenind astfe unice pentru fiecare carte și fiecare copil.
Învățăm cel mai bine prin joc și joacă, de aceea vă prezentăm prima versiune a Jocului Virtuților, un clasic reinventat și adaptat pentru educația prin virtuți și povești. Sigur va avea succes, atât la clasă, cât și acasă, în familie.
Descărcați fișa alăturată și printați-o pe A4 sau A3, luați un zar și câțiva pioni (pot fi nasturi sau pietricele colorate) și petreceți timp de calitate împreună!
Jocul Virtuților reprezintă un prim pas în introducerea noțiunilor de virtute și caracter, cu provocări simpatice pentru orice vârstă.
Un semn de carte este o modalitate practică de a ține minte unde ai rămas cu lectura unei cărți, însă te poate ajuta să-ți notezi ideile esențiale, lucrurile care ți-au plăcut, citatul preferat și chiar un rezumat al cărții. Astfel, un semn de carte se poate transforma foarte ușor într-o mini-fișă de lectură pentru fiecare carte citită.
Descarcă semnul de carte CITITORIA , printează-l și bucură-te de cât mai multe povești frumoase!
Constantin Brâncuşi este cunoscut în întreaga lume şi operele lui sunt prezentate ca exemple ale unei cotituri importante în arta sculpturală, de la imitarea naturii la simbol. Descarcă fișa alăturată care poate fi folosită ca jurnal de călătorie în descoperirea operei și a omului Brâncuși.
Toți copiii iubesc să călătorească, iar cărțile sunt cel mai ieftin mijloc de transport între tărâmuri. Așa că ne-am gândit să începem acest an școlar cu un Pașaport de cititor personalizabil, ce poate fi ‘vizat’ odată cu învățarea unei litere și aflarea poveștii acesteia.
De Ziua Națională a Lecturii, dar și în restul celor 364 de zile, citim și ne bucurăm de experiența unică a fiecărei cărți.
Fie că alegeți o carte cu aventuri, o carte cu benzi desenate sau o biografie a unei personalități, cu siguranță veți descoperi lucruri uimitoare. Așadar, descărcați fișa de mai jos și distrați-vă bifând cât mai multe căsuțe.
Ne place vacanța și ne place să citim. Așa că vă propunem și vouă un joc care să readucă pofta de citit, chiar și pentru mofturoși 🙂
Descarcă și printează fișa de mai jos, bifează activitățile și strigă BINGO (în gura mare !) când completezi integral o linie sau o coloană.
Ziua Pământului trebuie să fie în fiecare zi. Pentru că avem nevoie de un mediu sănătos în care să creștem zi de zi. Fișele de mai jos vă vor ajuta la conștientizarea pericolelor dar și găsirea soluțiilor pe care le putem implementa fiecare dintre noi, începând cu copiii noștri.
Click pe fiecare în parte pentru descărcare.
Ne plac cărțile, jocurile și joaca, de aceea lucrăm cu drag la crearea de jocuri inspirate din cărți. Pentru seara de An Nou, în familie, vă propunem un scurt joc distractiv, ce poate fi jucat atât de copii, cât și de adulți.
Transformă experiența neplăcută a unei răceli într-un moment de creativitate și de bucurie, alături de cei dragi. Iată o fișă care să te inspire!
Descoperă povestea clasică a Spargatorului de nuci și însoțește-i pe cei doi protagoniști în călătoria minunată.
Te poate ajuta Harta textului de mai jos.
Imagineaza-ți că magazinul tău lansează astăzi colectia de iarna. Zeci de iubitori ai Crăciunului îți calcă pragul. Care sunt cele mai apreciate modele de sărbătoare?
Îmbină activitățile matematice cu cele artistice, numără și colorează simbolurile Crăciunului. Construiește o poveste pornind de la elementele reprezentate pe glob.
In fiecare an împodobim bradul cu cele mai frumoase decorațiuni. De anul acesta, schimbă puțin tradiția și impodobește și bradul cu fapte frumoase și cuvinte simbol pentru sărbătoarea Crăciunului. Descarcă fișa de mai jos!
Se zice că un cititor trăiește tot atâtea vieți câte cărți citește. Cu cât citești mai mult, cu atât știi mai multe. Accepți așadar provocarea noastră? Bifează cât mai multe experiențe inedite de cititor pasionat și imparte păreri cu prietenii tăi. Descarcă și completează fișa de mai jos.
Vânătoarea de comori e un prilej distractiv de a acumula cunoștințe, punând la incercare răbdarea, atenția și creativitatea. Descarcă fiecare fișier și bifează toate provocările!
După ce citești o carte folosește fișa de lectură pentru a nota informații importante sau care te-au impresionat în mod deosebit. Astfel vei reține mai mult și mai bine. Descarcă fișa de lectură de mai jos
Se spune că cititorii trăiesc atâtea vieți câte cărți citesc. Colorează și completează fișa de mai jos cu titlurile citite în vacanță și împărtășește cu prietenii tăi aventurile și invățăturile deprinse.